Педагогічна майстерність у духовній та світській педагогічних системах Києво-Могилянської Академії XVII - XVIII ст - Lavrinenko, O (Continuing Professional Education: Theory and Practice, 2019)
Автор статті на основі аналізу спеціально-історичної та науково-педагогічної літератури характеризує проблему формування педагогічної майстерності випускніків Києво-Могилянської Академії XVII - XVIII ст., які присвятили себе викладацькій діяльності та розглядає зміст і стуктуру елементів професійної майстерності у духовній та світський педагогічних системах визначного центру освіти в розглядуваний період